Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

ECO колекцията на SPEEDO: бански от еко тъкани, създадени от рециклирани пластмасови отпадъци

В кампанията за популяризиране на серията се включват дами, отдадени на каузи за океаните

Водещият световен бранд за плувна екипировка SPEEDO пусна своята нова колекция бански костюми ЕCO, която прави още една стъпка напред в екологичността на тъканите и устойчивите практики при производството на продуктите.

Моделите от колекцията са изработени от тъкани с вложени материали от рециклирани пластмасови бутилки и отпадъци от океана.

Кампанията за представянето на колекцията включва дами, отдадени на екокаузи, които реализират амбициите си да помогнат за по-добро бъдеще на океаните по света.

Сред тези жени са основателките на Ocean 8 Challenge Ники Хоукс и Сал Монтгомъри. Инициативата Ocean 8 Challenge насърчава хората в продължение на 8 дни да плуват и да се включват ежедневно в почистване на плажове в навечерието на Световния ден на океаните – 8 юни.

Никол Дюлио и Грейс Смит са други две дами – участнички в кампанията на SPEEDO. Те окуражават ентусиасти да се насладят на плуването в открити води и заедно с това да се включат в почистване на плажове в Корнуол, Великобритания.

В кампанията участва и Скайлър Колинс, която следва магистратура по морска биология, а наред с това се придържа към правилата за екологичен начин на живот. Тя дава своя принос за 4ocean - бизнес с мисия да помогне за решаване на проблема с пластмасовите отпадъци в океана.

Други участнички в кампанията са Ейнджъл Арутура - активистка, ангажирана със социални и екологични каузи, и писателката Пипа Бест, която е любителка на плуването в океана и поддръжник на устойчивото развитие.

Говорейки за кампанията, Сал от Ocean 8 Challenge споделя, че е развълнувана да е част от кампания с толкова важна кауза. И определя като креативен подхода на SPEEDO в усилията за справяне с проблема с пластмасовите отпадъци в океана. 

„Ние носим дрехи всеки ден, така че защо да не започнем да използваме част от пластмасовите отпадъци и да направим някои страхотни бански костюми в процеса“, казва тя.

Писателката Пипа Бест пък допълва, че когато човек плува много в океана, се влюбва в него. „Разбирате, че не сме отделени от това, ние сме част от една и съща екосистема. Колкото повече разбирате това, толкова повече осъзнавате, че носим отговорност да защитим нашите океани. Заради което е страхотно да видим глобален бранд като SPEEDO да полага усилия за справяне с проблема с пластмасовите отпадъци в океана“, казва тя.

Кампания на SPEEDO представя нова колекция от еко бански костюми. Материалът за тъканите е изработен с вложени материали от пластмасови бутилки и отпадъци от океана. Колекцията представя две нови материи: Eco EnduraBrite и Eco Endurance+. Иновативните тъкани, които съдържат съответно до 82% и 53% рециклирани отпадъци, са създадени в отговор на нарастващите глобални проблеми около пластмасовите боклуци и въздействието, което оказват върху океаните.

Открий всички бански от колекцията SPEEDO ЕCO в магазини SPORT DEPOT и онлайн на sportdepot.bg.