Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Цветно, ясно и контрастно: погледни света през слънчевите очила Oakley

Марката Oakley е популярна по света със своите слънчеви очила, носени от спортисти и артисти, от хора с различни хобита, любители на различни активности. Очилата на американския бранд са ценени заради технологиите, новаторския дизайн, креативността по отношение на стила.

Включихме марката Oakley в богатото портфолио на SPORT DEPOT. Слънчеви очила, както и облекла Oakley вече можеш да намериш онлайн на sportdepot.bg и в магазин SPORT DEPOT MEGA STORE

Зад известните марки откриваме истории, които разказват как и защо продуктите им добиват популярност и придобиват емблематичен статут.

И Oakley може да се нареди достойно сред тях. Началото ѝ е поставено в гаража на калифорнийски учен ентусиаст преди близо 50 години, а сега е световноизвестна марка…

Началото: желание за подобряване на продукти и Unobtainium

Вдъхновен да премине границите на индустриалните стандарти, основателят на Oakley Джеймс Дженард иска да създаде продукти, които работят и изглеждат по-добре от произведените дотогава. Заема се с тази задача в своя гараж през 1975 година и поставя началото на своята компания и бранда Oakley. Смята се, че марката е кръстена на кучето на Дженард - английския сетер Оукли Ан. А първият продукт, който ученият променя, е…ръкохватки за мотоциклети. В своята гаражна лаборатория той изработва The Oakley Grip® - иновативна мотоциклетна ръкохватка с дизайн и сцепление, които грабват вниманието на любителите на този спорт. Ръкохватката е изработена от уникалния гумен материал Unobtainium и впечатлява водещи професионалисти.

Слънчевите очила през призмата на Oakley

Джим Дженард продължава напред, като се насочва към спортните очила и първите се появяват на пазара през 1984 година. Дженард знае, че всичко има потенциал да бъде подобрено и не се страхува да се изправи срещу водещите компании в индустрията. 

Появяват се спортните очила Eyeshades® с новаторски дизайн и технологии за представяне и защита. Сред първите им фенове е трикратният победител в колоездачната обиколка Тур дьо Франс Грег Лемонд. През 1985 година Oakley пуска и първите си ежедневни очила Frogskins. През 2007 година италианският производител и търговец на слънчеви очила Luxottica купува Oakley

Авангардна технология и дизайн за оптимално представяне в спорта и комфорт в ежедневието – това е съчетание превръща Oakley в популярен бранд за слънчеви очила.

Патентованата технология PRIZM, разработвана близо две десетилетия, преди да излезе на пазара, е сред от най-известните характеристики на очилата Oakley. Технологията PRIZM е насочена към подобряване на възприятието за контраста и цветовете. Марката предлага както спортни, така и ежедневни слънчеви очила с тази технология.

Oakley е известен и със своята HDO технология. Чрез нея очилата филтрират светлината за по-голяма яснота, острота и точност, без да изкривяват възприятието или да жертват контраста. В някои модели Oakley добавя и висококачествена поляризация. Очилата Oakley предлагат 100% UV защита, а също така биват тествани за издръжливост и отговарят на оптични и основни стандарти. Интересна подробност е, че за елементи от рамките на очилата Oakley все още се използва материалът Unobtainium®. Но изброените иновации далеч не изчерпват всички характеристики на очилата Oakley.

Сред моделите, предлагани в магазин SPORT DEPOT MEGA STORE ще откриеш един от бестселърите на бранда Holbrook. Вдъхновен от екранните герои от 40-те, 50-те и 60-те години на миналия век, този дизайн олицетворява духа на хората, които са винаги готови да изследват нови места, да се отдадат на приключения, да се насладят на динамиката на деня. Дизайнът на рамката е подчертан от емблематичните метални нитове на Oakley. А със своята конструкция, леката рамка и своите технологии очилата са идеални за тези, които търсят качество и стил.

Годините на проучвания и създаване на технологични продукти намират своя отзвук в очилата Radar Ev Path. Смелостта на дизайна се изразява във форми и цветове, за да подчертае характерното за Oakley качество. И, разбира се, технологиите съобразени да предоставят оптимално представяне за активностите на открито и комфорт за хората с динамичен начин на живот.

Моделът Oakley Sutro предефинира визията на традиционните спортни очила. Брандът се вдъхновява от ежедневието на колоездача в града за смелия дизайн и влага познати технологии за оптимално представяне. За да отговорят те на нуждите на велосипедистите и хората с активно и динамично ежедневие.

Очилата Oakley Latch са съчетание на модерното и функционалността. Дизайнът с овални форми намигва към ретро модели, а технологиите не оставят съмнение, че моделът принадлежи към съвременността.

И отново с поглед към историята на Oakley: брандът го отправя със своите първи очила Frogskins, които претворява отново, за да даде шанс на любителите на марката да се докоснат до богатото наследство на бранда.

Историята на Oakley накратко е години на иновации и нови продуктови технологии, довели до стотици световни патенти и развитието на водеща разпознаваема марка. Модели очила, както и тениски на бранда вече можеш да намериш в магазин SPORT DEPOT MEGA STORE и онлайн на sportdepot.bg.