Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

България в “Групата на смъртта”

България изтегли изключително тежки противници в жребия за Световното първенство по Socca 6 в Крит 2019г. Националите ни ще играят в Група D, заедно с Англия, Аржентина, Кипър и Уругвай. Нашата страна беше поставена в трета урна, заедно с Шотландия, Хърватия, Белгия, Молдова, Словения, Латвия и Словакия. Националите нямаха късмета да се разминат с някой от хегемоните в първите две урни. От представителите на най-титулованите отбори от първа урна бе изтеглен отбора на Англия. Англичаните бяха четвъртфиналисти на миналото първенство и са амбицирани да подобрят представянето си. Като малка утеха е фактът, че се разминахме със световните шампиони Германия и подгласниците им от Полша. От втора урна жребият ни отреди отбора на Аржентина. Гаучосите, заедно с Бразилия, са винаги един от фаворитите за първото място. От четвърта урна се падна Кипър, а от пета ни очаква друг южноамерикански представител - отборът на Уругвай.

Още на самия жребий стана ясно, че на Англия и Аржентина няма да им е никак лесно в тази група. Българският национален отбор остави много добри впечатления на миналия шампионат и не случайно е смятан за един от най-силните отбори на планетата по Socca 6. През миналото издание успяха да надиграят тотално Бразилия, като в по-голямата част от мача бяха по-техничият отбор и имаха териториално предимство и повече положения за гол. Разгромиха Египет и завършиха злощастно 2:2 с Латвия, като единствено многото пропуски и головата им разлика ги изхвърли от шампионата.

На миналото първенство се наредихме на пето място по резултат в груповата фаза и отборите от това първенство са наясно с голмайсторските умения на трикольорите. Пълна загадка за сега са отборите на Уругвай и Кипър. Те за пръв път ще участват на такъв форум и тепърва ще бъдат разузнавани от българския щаб. Урусите последни успяха да се класират за първенството, но е известна “любовта” им с Аржентина. Къпър не са смятани за сериозна футболна сила, но близостта им с Крит предразполага голяма подкрепа по трибуните в гр. Ретимно.

Англия единствена до сега е обявила състава си за световното първенство. Макар че имат още време за корекции, мениджъра Джейми Легет избра 13-те играчи. Това са вратарите Joe Mant и Sean Bryant. В защита са Kershaney Samuels, Helge Orome и Tyrone Sterling. В халфовата линия ще оперират Henry Muggeridge, Ade Adeyemo, Daniel Beszant, Ahmed Abdulla, Kaine Wright, Matty Waller и Arjun Jung. Нападател е Dean McDonald, като той е с най-сериозна визитка от избраниците. Юноша на Арсенал, преминал през Ипсуич, Хартлипул, Джилингам, Нортуич, Макълсфийлд Таун, Сътън, ФК Инвърнес и други. През сезон 2008/09 изиграва 5 мача за ФК Инвърнес в Премиършип в Шотландия и завършва на 12 място в класирането. Има и 2 мача за Сътън за FA къп. Други от играчите са преминали през Бристол сити, Крю, Бромли и Дувър.

Във всяка група има по 5 отбора, като за ⅛ финалите се класират първите два отбора от всяка група. Ако “лъвовете” преодолеят групата си ще играят с някой от отборите на група С. Там са отборите на Полша, Мароко, Белгия, Уелс и Литва. Световните шампиони Германия имат трудна задача, ако искат да запазят короната си, след като попаднаха в група H с отборите на Пакистан, Словения, Унгария и Румъния. В група А са съставите на Гърция, Египет, Латвия, Азербайджан и Мексико. В група В се паднаха Бразилия, Колумбия, Хърватска, Турция и Алжир. В група Е са САЩ, Оман, Словакия, Казахстан и Нигерия. В група F жребият отреди да са Русия, Индия, Молдова, Испания и Перу. В група G са Франция, Китай, Шотландия, Ирландия и Ирак.


Виж футболната екипировката на Errea тук.
Виж всички футболни артикули тук.