Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

3х3 турнир по баскетбол с кауза

3х3 турнир по баскетбол под наслов "Да приобщим различните" се проведе в София на Пилоните на НДК на 26 септември.

Емоции, награди и добро настроение съпътстваха състезанието, организирано от Баскетболен клуб за хора с увреждания „Левски“ и Българско баскетболно общество и провело се с подкрепата на "Програма за развитие на физическото възпитание и спорта в Столична община", Община Триадица и Българска баскетболна федерация. Проявата, на която SPORT DEPOT бе партньор, имаше благотворителна кауза - набиране на средства за специализиран бус на синия отбор.

Младежи до 15 и до 18 години, както и мъже регистрираха свои отбори, за да се включат в спортното мероприятие. Част от програмата бе и международен турнир за хора с увреждания, в който участваха тимове от Италия, Турция, Босна и Херцеговина, Сърбия.

Добрата игра и феърплеят в състезанието, много изненади и награди допринесоха за доброто настроение и приятната атмосфера. А наред с каузата за набиране на средства за специализиран бус със спортното събитие организаторите целяха да насърчат хората с увреждания да излизат от вкъщи и да спортуват.

Баскетболният клуб за хора с увреждания „Левски“ започва своята дейност през 2018 година. Още в първото си участие в държавното първенство по баскетбол на колички отборът става шампион на България. В тима участват осем от националните ни състезатели.