Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

100 години обувки LOWA: вълнуващата история на бранда

ВЪЛНУВАЩАТА ИСТОРИЯ НА LOWA

2023-а е знакова година за LOWA. Германският бранд за туристически обувки отбелязва своята 100-годишнина. Това е чудесен повод да се обърнем назад към историята на марката.

“Аз, най-големият син наследих имота на родителите си, който се състоеше от земеделска земя и обущарница. Разбираемо, целта ми бе от малкия цех да създам компания колкото и безсмислен да изглеждаше този план на мнозина в района”
- Лоренц Вагнер, основател на LOWA

КАК ЗАПОЧВА ВСИЧКО

ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ ТРИМА БРАТЯ

Не се заблуждавайте, това не е някаква приказка, а истинска история. Преди повече от 100 години Лоренц, Ханс и Адолф Вагнер живеят в баварското селище Йецендорф на река Илм. Баща им ги учи на обущарския занаят и тримата продължават да пишат историята на туристическите обувки като основатели на марките LOWA, Hanwag и Hochland. 

Прочети повече...

СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ 

СЕП И БЕРТИ ЛЕДЕРЕР

Следвоенните години предлагат и възходи, и изпитания. Компанията изпада в икономически проблеми, а ръководителят на компанията и неин основател Лоренц Вагнер умира. Следващото поколение трябва преоткрие себе си и успява. Компанията е спасена и се превръща в международно известна, успешна марка. 

Прочети повече...

НОВА ПОСОКА 

TECNICA ПРИДОБИВА LOWA

Годините 1992-1993 са зората на нова ера за LOWA. Йозеф Ледерер продава бизнеса на италианската Tecnica и Вернер Рийтман става новият управляващ директор и акционер на компанията. 

Прочети повече...