Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Историята на една легендарна марка: DIEL SPORT





1992
D&L Diel се ражда в едно семейство, страстно обичащо ските, като дръзко начинание, насочено към разработването и производството на първокласни ски екипи. Новата компания започва с пет шевни машини и два оригинални модела - мъжки и дамски oверал. Дизайните са впечатляващи и първите поръчки започват да пристигат.




1994
Вдъхновена от първоначалния успех, компанията посреща новия зимен сезон с цели 16 нови модела. След усилени търсения и проучвания, през въпросната 1994 година е разработена и собствена материя, на която се отпечатват много модерните и актуални за времето си щампи по оригинален дизайн. Същата година е и първото участие за марката на международното изложение - ISPO Мюнхен, най-голямото в света за зимни спортни стоки. Именно тази стъпка се превръща в голям успех за продуктите и марката Diel.






1996
DIEL SPORT отваря своя собствена фабрика - важна крачка по пътя към външните пазари чрез непрекъснато увеличаване на производствения капацитет и качеството. Първата международна поръчка не закъснява и тя идва от Словения. Този първи ход зад граница е много успешен, а облеклата на DIEL SPORT са отлично познати и приети в тази страна и досега като официален спонсор на Словенския ски пул и на детския национален отбор по ски на Словения.



1998
Диел спечелва конкурса на Българския Олимпийски Комитет за спонсор и единствен доставчик на официалните спортни облекла на Българската олимпийска делегация за XVIII Зимна олимпиада в Нагано. Това е голям престиж за марката, но едновременно с това изисква да се вложат много труд и средства. Екипите биват разработвани индивидуално за всеки състезател. В тези зимни олимпийски игри, Екатерина Дафовска се качва на почетната стълбица, за да получи своя златен олимпийски медал с екип на DIEL SPORT. В биатлона на 15 км тя става първият български спортист, покорил Белия Олимп.





2000
DIEL SPORT вдига летвата на качеството, за да отговори на високите изисквания на световния потребител. Новата колекция се изработва от високотехнологични платове с промазка, едновременно дишащи и влагоустойчиви, произведени по революционна за времето си технология. Малко по-късно същата година DIEL SPORT отново облича Българската Олимпийска Делегация за XXVII Лятна олимпиада в Сидни. Отзивите са повече от добри и DIEL SPORT е засипана от благодарствени писма и статии в медиите от БОК, спортни федерации, видни спортисти и журналисти. На олимпийската стълбица триумфират с екипите на DIEL SPORT дванадесет български медалисти!




2002
Зимната олимпиада в Солт Лейк Сити. DIEL SPORT се качва на олимпийската стълбица три пъти с Евгения Раданова (шорттрек) и Ирина Никулчина (биатлон). Екипите на Българските олимпийци получават приз от журналистите, отразяващи игрите, за най-красиви и функционални облекла сред всички участващи държави. DIEL SPORT е наградена с медал „Спорта за един мирен свят“ за принос към Българския спорт и олимпийското движение. Същата година DIEL SPORT става спонсор и на Българския национален отбор по ски.


2003
Екипите на DIEL SPORT стъпват на Антарктида и са там и досега като професионално студозащитно облекло на всички Експедиции на Българския Антарктически Институт. Марката еволюира. Името се променя от Д и Л Диел на ДИЕЛ СПОРТ. Новото лого със силует на капка символизира победата на топлината и комфорта над трудностите на зимата и е емблема на DIEL SPORT и до днес.



2004
Летните Олимпийски Игри в Атина. Повече от 200 състезатели, треньори и официални лица са оборудвани с облекла и аксесоари от DIEL SPORT. Много български медалисти се качват на почетната стълбица с DIEL SPORT, включително двама олимпийски шампиони - Милен Добрев (вдигане на тежести) и Мария Гроздева (стрелба с пистолет). DIEL SPORT расте и административното ядро и проектантският отдел се нанасят в нова „главна квартира“. Въвежда се иновативна CAD/CAM система за разработка на новите модели.



2006
Годината започва със зимната олимпиада в Торино, DIEL SPORT е във вихъра си. Олимпийци толкова много харесват облеклата, че се взима решение делегацията да дефилира на откриването със спортните костюми на DIEL SPORT, а не с официалните, както е традиционно дотогава. Евгения Раданова печели сребро в шорттрека на 500 метра и влиза в историята като първата българка с три отличия от зимни игри. DIEL SPORT получава нови ценни признания - награди „Златен компас“ от Българските медии и „Икар“ от Българската Стопанска Камара, и престижни международни отличия - специална диплома от Директора на ISPO Мюнхен и специална диплома и статуетка от Висшия Институт за Мода в Париж.


2010
Фабриката на DIEL SPORT вече е сред Топ 10 на най-модерно оборудваните производствени бази за ски облекла в света и e сертифицирана по Международния стандарт ISO 9001:2008 „Системи за управление на качеството”. От същата година DIEL SPORT вече дава на всички свои продукти сертификат за двугодишна гаранция. Същата година се отбелязва старта на специалната програма за униформени екипи DIEL®Sport CUP, насочена към разработването на първокачествено професионално зимно облекло за отбори за зимни спортове, ски клубове и училища, спасителни екипи и персонал, работещ при външни условия. DIEL SPORT облича популярни ски отбори от Bardonecchia, Sestriere Borgata, Spazio Neve.

2012
DIEL SPORT на 20 години! Марка, вярна на мисията си през цялото това време да приобщава около притегателната сила на планината и спорта все повече хора, благодари на феновете си с грандиозно парти с ревю и рок концерт, на което празнува заедно с повече от 2000 от тях. Създава се юбилейна колекция като призив за участие в съвременнен филм в северен стил, но с южняшки характер. Разнообразните модели се открояват с неизменното си високо качество, авторски десени, перфектна защита и функционалност, които могат да задоволят изискванията както на професионалния спортист, така и на семействата, избрали радостта да бъдат заедно сред заснежените върхове.

2015
Българският демонстрационен отбор, облечен от DIEL SPORT, участва успешно от 2003 г. в INTERSKI - най-престижният технически и академичен форум за зимни спортове в света, който събира специалисти по зимни спортове от цял свят на всеки четири години, за да представи и обсъди нови тенденции и да сравни техниките, методичните системи и оборудване. През 2015 г. в Серо Кастор, Ушуая, Аржентина, по време на INTERSKI 2015, в конкуренция със сериозни съперници Българският демонстрационен отбор са избрани да бъдат домакини на INTERSKI 2019 в Пампорово в Родопите - родната планина на DIEL SPORT.

2018
DIEL SPORT въвежда в експлоатация най-съвременната технология за сублимационен печат, която дава неограничени възможности за създаване на изцяло изработени по поръчка дизайни в разнообразни стилове за уникален външен вид, с графика във висока резолюция и лога на отбори и спонсори, вплетени в дизайна. Специалните висококачествени сублимационни бои добавят към облеклата дълготрайни ярки цветове с плавни преливки, наситени нюанси и фини детайли за изключителен външен вид.

2019
ИНТЕРСКИ 2019 - Пампорово и българският демонстрационен ски отбор, с гордост спонсориран от DIEL SPORT, са домакин на Конгреса на световната организация, който привлича в България най-добрите скиори от всички страни, най-големите скиорски и спортни медии, най-влиятелните специалисти в индустрията и хиляди участници.

2022
Antarctic Capsule: колекция, с която опознаваме света. Стремежът към покоряването на нови хоризонти е най-силното вдъхновение на марката и екипът, който стои зад нея. Те са в непрекъснат стимул да надскачат себе си. Така, в търсене на перфектната екипировка, DIEL SPORT изградиха едно партньорство, което вече 20 години им помага да се развиват в правилната посока и да опознават света около нас. От 2002 г. DIEL SPORT разработва специална колекция облекла за нуждите на учените от Българската Антарктическа Експедиция. Всяка година те прекарват месеци наред на южния остров Ливингстън в изследване на климатичните промени и влиянието на човека върху полярните ледове. Тяхната обратна връзка за облеклата дава възможност на DIEL SPORT непрекъснато да подобряват функционалността и устойчивостта им, тествани и доказани дори и в суровите условия на ледената пустиня. Всичко това DIEL SPORT го правят, за да могат да ти предложат екипировка, с която заедно да опознаваме и най-предизвикателните кътчета по света. Предложенията на DIEL SPORT можеш да намериш в избрани магазини SPORT DEPOT или онлайн на www.sportdepot.bg. Отдай се на приключения с продуктите на DIEL SPORT.