Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Кростренажор

Кростренажорите са оригинално разработени и предоставят възможно най-свободното, елиптично движение, асоциирано с бягане, колоездене и аеробика. Днес кростренажорите са толкова популярни, колкото велоергометрите и бягащите пътеки.

Какво трябва да знаем 

 Натоварваща система

Почти всички кростренажори използват магнитно натоварване и вие ще желаете да използвате тази опция, ако искате да сменяте степените на натоварване плавно.

Усещането на долната част 
на тялото при движението

Чувството върху кростренажора е много субективно. Тялото трябва да усеща гладко интервалите на движението с естествена крачка - да не е рязко, откъслечно, или със степенка, която изведнъж променя посоката, когато достига “края” на елипсовидното движение.

Усещането на горната част 
на тялото при движение

Дръжките трябва да бъдат удобни за хващане. Уверете се, че при високите нива на съпротивление няма клатене или нестабилност.

Регулиране на дължината 
на крачката/разкрача

Проверете дали повърхността за бягане е достатъчно широка и дълга за вашия стил на бягане, без да създава чувство на неудобство и проверете дали се движи плавно, дори когато ходите на пътеката.

Степенка и "ски" 

Степенките трябва да са здраво захванати и “ските” да са направени от алуминий.

Показания на конзолата 
и лекота за използване 

Колко ясна и подробна е информацията на дисплея? Колко лесен е достъпът до програмите (ако има такива)? Виждат ли се ясно бутоните и лесни ли са за използване?

Максимално ниво на натоварване

Колко високо натоварване може да осигури кростренажора, когато се използва с пълно натоварване? Ако вие сте във форма опитайте натоварване най-малко 250 вата.

Програми 

Кростренажорът може да предложи разнообразие чрез различни по интензивност натоварващи програми, позволява ви сам да си създадете тренировка или кардиофункция (контролиране, определяне на сърдечния ритъм). • - някои кростренажори са самозахранващи (със собствен генератор), други се нуждаят от свързване към напрежение.

Захранване (мощност) 

Някои кростренажори са самозахранващи (със собствен генератор), други се нуждаят от свързване към напрежение.

Конструкцията 

Рамката трябва да бъде направена главно от метал, заварките да са гладки и цялостният вид да е хубав, без остри и неравни ръбове. Движещите се части трябва да бъдат предпазени от “любопитни” пръсти.