Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Комбиниран уред

Комбинираните уреди извървяха дълъг път през последните години, ставайки по-малки и по-гъвкави. За разлика от гладиаторите със свободни тежести, те са абсолютно безопасни за използване самостоятелно. При тях се използват stack с тежести за съпротивление. Изборът на тежести е лесен и бърз.

Какво трябва да знаем 

Максимална устойчивост

Колко тежест е поставена? Разширява ли се стека с тежестите?

Цялостни размери

Ще пасне ли комбинираният уред на мястото, където искате да го поставите? Не забравяйте, че има нужда от пространство около комбинирания уред, в което да тренирате. Уредите с много тежести могат да бъдат доста тежки, затова проверете дали подът ви е пригоден за това.

Конструкция

Проверете качеството и съвместимостта на тежестите - лошото качество може да доведе до неправилно движение. Рамките трябва да бъдат конструирани от високо качествена стомана без остри краища. Хванете рамката и се опитайте да я разклатите – трябва да остане стабилна. Захватите на дръжките, облегалките, седалките трябва да бъдат добре подплатени и специално дръжките - да са удобни за захващане.

Трансмисия 

Въжетата трябва да бъдат от стомана, да достигат здравина най-малко до 400 кг. При някои комбинирани уреди се използват ремъци, които са здрави и придават много добро чувство на движението.

Усещане на движението

Трябва да бъде плавно, стабилно и тихо. Ако никога досега не сте изпробвали такова оборудване трябва да пробвате някои от уредите, за да добиете представа какво може да се постигне с тях.

Комфорт и ергономичност

Проверете дали позицията ви на тренировка е удобна и също така дали настройката на всички позиции става лесно.

Брой позиции

Ако тренирате с партньор или с приятели, комбинираният уред с повече от една позиция ви позволява да тренирате едновременно.

Общ брой упражнения

Всички мускулни групи трябва да бъдат натоварени, но трябва да имате предвид, че с уред, с който се изпълняват по-малък брой упражнения, тренировката е по-пълноценна.

Сигурност

Пазете пръстите от прищипване при поставяне на тежестите.

Допълнителни опции

Много комбинирани уреди предоставят възможността да се добавят допълнителни упражнения (например като преса за краката – в по-късен етап на тренировката), което е много подходящо, ако нямате достатъчно пространство или възможност в момента.

Гаранция

Много комбинирани уреди имат доживотна гаранция на рамките.