Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Гребен тренажор

Гребането спомага за изгарянето на мазнините, а също така укрепва и подобрява състоянието на голям брой мускули на цялото тяло, включително и тези на гърба и ръцете. Това обяснява защо гребането понякога се приема като “цялостна тренировка”. Плъзгащото движение нагоре-надолу по основната греда подобрява гъвкавостта на коляното и областта на бедрото.

Какво трябва да знаем 

Конструкцията 

Обърнете внимание на изцяло завършената метална конструкция с алуминиева основна греда. Седнете на седалката – не трябва да има никакво огъване в нито една част на рамката след като седнете с цялата си тежест.

Натоварваща система

Електронните гребни тренажори използват магнитно натоварване и са много тихи при употреба, като създават чувството на истинско гребане. Въздушните гребни тренажори предоставят много висок стандарт на движение, но могат да бъдат малко шумни и наподобяват истинско гребане в лодка.

Качество на движението 

Обърнете внимание движението на загребване да бъде плавно и меко особено при първото загребване. Проверете интервала на движение: моментът, в който сгъвате краката си, седалката трябва да опре в подпорите за петите, да сте с изцяло изпънати ръце, държейки греблото, което не трябва да е достигнало стартовата позиция.

Информация на конзолата
и лекота на използване 

Колко ясна и подробна е информацията на дисплея? Колко лесен е достъпът до програмите (ако има такива)? Виждат ли се ясно бутоните и лесни ли са за използване?

Седалка и основна греда 

Преместете седалката до единия край на основната греда и наклонете този край на греблото няколко сантиметра нагоре – комфортната седалка и основна греда позволява да се движите свободно от единия край до другия с малко навеждане.

Захват на греблото

Удобно ли е за захващане греблото? Предлага ли добър шлаух, дори когато ръцете ви са уморени или запотени?

Настройка на степенките

Проверете дали краката са сигурно и удобно настанени на степенките.

Цялостни размери 

Гребните тренажори като цяло се числят сред най-компактните уреди за домашна употреба. Някои гребни тренажори могат да бъдат съхранявани изправени, което е удобно, ако нямате достатъчно пространство.

Гаранция 

Гребните тренажори са надеждни, но проверете каква гаранция се предлага за рамката, движещите се части и електрониката.