Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Бягаща пътека

Бягането и изкачването са вид кардиотренировка и ефективен метод за контрол на теглото и намаляване на мазнините. Популярността на пътеките за бягане, масовата им употреба, както и непрестанното развитие на технологиите в техния производствен процес доведоха до създаването на все по-надеждни и в същото време все по-достъпни като цени бягащи пътеки. Представяме на Вашето внимание няколко основни параметъра и характеристики на бягащите пътеки, които трябва да вземете предвид и внимателно да обмислите, преди да се решите да пристъпите към покупка. Бъдете сигурни, че ако направите правилния избор, бягащата пътека ще ви служи дълго и безотказно и ще постигнете желания резултат.

Какво трябва да знаем 

Размер 

Уверете се, че размерите на пътеката, която сте избрали, съответстват на планираното и място във вашия дом или фитнес, с достатъчно място за монтиране и демонтиране. Ако пространството е тясно, обмислете вариант за сгъваема пътека.

Мощност на мотора 

Необходима ви е мощност поне от 1,5 постоянни конски сили, както и добър въртящ момент.

Удобство и стабилност 
на бягащата пътека 

Добрата бягаща пътека трябва да предлага стабилност и комфорт, без клатене, друсане, тракане или вибриране на всяка стъпка.

Бягаща повърхност

Проверете дали повърхността за бягане е достатъчно широка и дълга за вашия стил на бягане, без да създава чувство на неудобство и проверете дали се движи плавно, дори когато ходите на пътеката.

Максимална скорост

Уверете се, че е с поне 2 км/ч по-висока от вашия регулярен темп на тичане. При моторните пътеки се използват близки до максималните скорости за по-дълъг период от време.

Максимален градиент 

Максимално високите градиенти 12 %+ са ефективни за тренировки. Също така проверете колко бързо се променя градиента при едно натискане на бутона. 

Показания на конзолата 
и лекота за използване

Колко ясна и подробна е информацията на дисплея? Колко лесен е достъпът до програмите (ако има такива)? Виждат ли се ясно бутоните и лесни ли са за използване?

Програми 

Много от бягащите пътеки предлагат тренинровка с почивка, интензивна тренировка или създаване на собствена тренировка - тичане/ходене. Някои пътеки предлагат също така функция за контрол на сърцето (пулса).

Шум 

Колко е шумна бягащата пътека особено при високи скорости? Съвършените бягащи пътеки обикновено показват по-добър стандарт на конструкция и мотор.

Сгъване

Сгъва ли се бягащата пътека за компактно прибиране? • Конструкцията – монолитните рамки от закалена стомана са по-добри от рамките с отделни елементи, скачени с болтове. Бягащата пътека не бива видимо да се огъва под тежестта на трениращия, когато стъпва на нея.

Гаранция 

Уверете се, че за пътеката, която сте купили, има осигурено гаранционно и следгаранционно обслужване.

Купи своята бягаща пътека сега