Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

FootBalance: бърз анализ, персонализирани препоръки и стелки за стъпалата на всеки

Опознай ходилата си, възползвай се от безплатен анализ и експертни съвети в SPORT DEPOT MEGA STORE

FootBalance предоставя на хората експертен анализ на ходилата и на база на него препоръки за продукти, които отговарят на специфичните индивидуални нужди. Услугата е безплатна и достъпна в магазини партньори на компанията, сред които вече е SPORT DEPOT MEGA STORE. При желание за покупка на база анализа за клиента могат да се изработят персонализирани стелки на момента.

Компанията комбинира усъвършенствана технология за сканиране и формоване с ортопедичен опит. Защото вярва, че всеки заслужава да се движи с максимален комфорт и лекота.

Можеш да се възползваш от безплатната услуга My FootBalance за сканиране и персонализиран анализ на стъпалата, както и препоръки на база данните в магазин SPORT DEPOT MEGA STORE.

Началото 

Историята на FootBalance започва през 2003 г. във Финландия. Тогава физиотерапевтът Ерки Хакала, специализирал в медицинската грижа за крайниците, основава клиника за анализ на краката и стъпалата в медицински център в столицата Хелзинки. Новатор по природа, Хакала иска да разработи по-модерни методи за превенция и лечение, които да отговорят оптимално на нуждите на пациентите.

Хакала основава FootBalance, за да даде възможност на хората по света да се движат повече и с по-голямо удоволствие, като се доверят на иновативни персонализирани стелки, компресиращи продукти и други за превенция от травми.

Да впрегнеш наука и технология 

От FootBalance изтъкват, че за да реализират амбицията си, на старта трябвало да измислят всичко от нулата.

Продуктите им са тествани от 50 лекари и петима физиотерапевти с над 3000 пациенти преди пускането на пазара на първите стелки през 2007 г. Всички продукти на марката са проектирани във Финландия.

Чрез комбиниране на усъвършенствана технология за сканиране и формоване с ортопедичен опит, FootBalance доставя персонализирани стелки в магазините на свои партньори.

Иновацията 

Технологията FootBalance FitZone 3D позволява на служителите на даден магазин да извършат професионален анализ на краката. С данните, събрани при анализа, те могат да направят персонализирани стелки, които да прилягат и отговарят на ходилата на клиента. Сканирането създава персонализиран профил на стъпалата, а иновативният процес отнема по-малко от 10 минути.

През 2021-а FootBalance пуска на пазара услуга за сканиране на стъпалата от ново поколение с патентована функция, която позволява да се анализира подравняването и биомеханиката на краката с точност и бързина.

MyFootBalance®

MyFootBalance® 3D сканиране на стъпалата предлага на хората цялостна услуга - от персонализирано сканиране и биомеханичен анализ до персонализирана препоръка за продукти.

MyFootBalance® съчетава компютърно наблюдение и машинно изучаване с облачни анализи. Това е съвременно решение за обслужване, осигуряващо ненадминато изживяване в магазина за създаване на персонализирани стелки, които да отговорят на твоите изисквания.

Подходът на FootBalance към 3D сканиране на краката е воден от науката, изтъква основателят и ръководител на отдела за иновации Ерки Хакала. Включвайки най-новите технологии, със супер бърз процес, който трае 20 секунди, MyFootBalance® събира точни данни от сканиране на краката.

За FootBalance иновациите са тема, която няма край, а екипът на бранда има усещането, че тепърва започва.

Предлагането

През 2010 г. шведската компания Scope става основен акционер във FootBalance. С тази инвестиция финландската фирма успява да надгради своята уникална концепция за персонализирани стелки, за да достигне до повече места и хора. През 2021 г. продуктите ѝ се предлагат в повече от 1500 търговски обекта в над 50 страни на 6 континента. Сред магазините, които предлагат услугата MyFootBalance и продукти FootBalance вече е и SPORT DEPOT MEGA STORE.