Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

jack-wolfskin-wolf-trail

United we hike Нито една пътека не е твърде далеч,
когато си добре оборудван

Обединени сме още по-силни.

Когато не можеш да пътуваш далеч, тръгни из родните пътеки.
Събери тайфата, изберете дестинацията и тръгвайте.
Нито една пътека не е твърде далеч, когато си добре оборудван.

ТОП ПРЕДЛОЖЕНИЯ КОЛЕКЦИЯ WOLFTRAIL

Опознай родните пътеки
Виж няколко идеи за преход

екопътека
Иванчова поляна


6 км     3 часa

Маршрутът започва от градския парк в гр. Вършец и продължава до местността "Иванчова поляна",
а в краят на пътеката се намира водопад "Райски кът". Теренът е лек и е подходящ за начинаещи.


екопътека
Невястата


1 км     1 час

Пътеката започва от разклона на манастир "Св. Пантелеймон" до гр. Смолян.
Теренът е лесен за преминаване, подходящ е за начинаещи и е с дължина около 1 км. Имате възможност да се насладите на удивителни гледки.


екопътека
Хотнишка


1.5 км     1 час

Намира се само на 15 км от гр. Велико Търново до с. Хотница.
Пътеката е изградена в каньона на р. Бохот. Докато преминавате по живописни пътечки и мостчета ще се натъкнете на красиви полянки, подходящи за къмпинг.
Ще се насладите на красивия водопад "Кая Буна". Дължината на маршрута е 1.5 км.


екопътека
Бели Искър


7.5 км     3 час

Екопътека "Бели Искър" се намира в село Бели Искър, на границата на НП „Рила“, на 9 километра от град Самоков. От пътеката се разкрива долината на река Бели Искър и можете да се насладите на красотата ѝ. По протежение на пътеката има изградени места за отдих. Дължината на пътеката е 7,5 км, а времето за изминаване – около 3 часа.


екопътека
Пътека на здравето


6 км     2 час

Пътеката минава покрай десния бряг на Градоманската река, западната част на квартал „Градоман“ в Банкя и рибарника на кв. „Михайлово“, началото на местността Купен дол. Маршрутът пресича бившата теренна пътека и покрай Теневия баир се влиза в старата част на Банкя, след което се стига и до църквата "Св. св. Кирик и Юлита". Дължината на пътеката е 6.4 км, време за изминаване – около 2 часа.


екопътека
Бистрица-Железница


4 км     2 час

Популярната пътека Бистрица-Железница започва от края на село Бистрица и завършва при Аневата чешма преди село Железница. По пътеката, разхождайки се и наслаждавайки се на красивите кътчета, можете отдъхнете на няколко места, предвидени за почивка. Дължината на пътеката е 4.3 км, а времето за изминаване под 2 часа.


екопътека
Лозенска планина


11 км     3 час

Екопътеката Лозенска планина ви предлага разходка сред горски пътеки и красиви гледки, както и възможност да видите манастира „Свети Спас“ и два мемориала – на Незнайния четник от Хвърковатата чета на Бенковски и на капитан Димитър Списаревски. Началната точка на пътеката е село Долни Лозен, а краят – село Долни Пасарел. Общата дължина на пътеката е 11 км, а времето за изминаване – около 3 часа.


екопътека
Трънската екопътека


13 км     3 час

Трънската екопътека, както говори и името ѝ, се намира близо до град Трън и се състои от две части - първата минава по ждрелото на река Ерма, на 3 км от град Трън, а втората част минава покрай река Ябланишка и се намира на 11 км от Трън. Втората част от маршрута е по-трудна от първата. Най-дългият маршрут е 13.2 км. Двата по-малки маршрута могат да бъдат изминати за около час и половина и три часа.


екопътека
Вазовата екопътека


10 км     2 час

Вазовата екопътека свързва селата Гара Бов и Заселе и е единственият път, по който може да се достигне до водопада Скакля. Тя предлага на туристите райски кътчета за отдих и красива гледка към водопада. По маршрута често се е разхождал Иван Вазов. Пътеката се изминава за около час и половина.


екопътека
Искър-Панега


12 км     3 час

Екопътека „Искър-Панега“ е една сред най-красивите и популярни екопътеки в България. Началото ѝ е град Луковит и следва поречието на река Панега до село Карлуково. Маршрутът е лек и е подходящ за начинаещи. Дължината е 12 км, а времето за изминаване - около 3 часа.


екопътека
От „Бояна“ до Боянския водопад


5 км     2 час

Началната точка на маршрута са витошките пътеки на столичния квартал „Бояна“, а пътеките към водопада са две - по-дълга, но по-лесна и по-кратка, но на места стръмна. До мястото, на което се разделят двете пътеки има маркировка и указателни табели. Разстоянието от центъра на „Бояна“ до Боянския водопад е около 4,5 км и се изминава средно за 2 часа.