Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Устойчива мода: Екосъобразност е втъкана в продуктите Wild Ocean на Brille

Колко често си си задавала въпроса от какво е изработен любимият ти клин, какви са и как са използвани ресурсите за него? Все повече брандове за облекло и обувки по света обръщат внимание на устойчивостта и екологичните аспекти на създаването на своите продукти, използвайки материи от рециклирани материали, намалявайки замърсяването и редуцирайки въглеродния отпечатък.

Стремежът към осъзнатост и грижа за околната среда кара екипа на марката Brille, която е част от семейството собствени брандове на SPORT DEPOT, да залага все повече на материали от рециклирани суровини и преработени отпадъци.

Пример са клиновете и бюстиетата от серия WILD OCEAN на Brille, изработени от материя, в която основно е вложен рециклираният найлон ECONIL. „Удовлетворени сме, че тази екологична материя запазва всички нужни високотехнологични характеристики, необходими за най-добро представяне при тренировка, и в същото време е пример за отговорност към околната среда“, споделят от екипа. Щампите са създадени специално за тази серия и са вдъхновени от загадъчното и прекрасно дъно на световните морета и океани. 

Производителят на платове от рециклирания найлон ECONYL® - Carvico and Jersey Lomellina, не просто говори за устойчивост и екосъобразност на материалите, защото е модерно, а вярва в сериозния, ясен ангажимент.

Като една от най-големите компании за екотъкани от 2016 г. те подкрепят инициативата Healthy Seas, чиято мисия е почистване на водите на нашата планета от замърсяване, включително рибарски мрежи, партнират си с тях и с производителя на найлона Aquafil.

Компанията от години създава висококачествени тъкани от ECONYL® - 100% рециклирани найлонови нишки, произведени от отпадъци като стари рибарски мрежи, килими и други. Всички тези материали, след като са приключили своя жизнен цикъл, вместо да бъдат изхвърлени на боклука – на сушата или в океана, се рециклират, преминавайки през сложен процес на преработка и могат да бъдат използвани отново.

При производството на 100 000 тона Econyl се спестяват 70 000 барела суров петрол и 65 100 тона въглеродни емисии.

ECONYL® се превръща в суровина за производството висококачествени тъкани, чийто характеристики са същите като на стандартния първичен полиамид. С използването ѝ създателите на текстилни продукти не само не правят компромиси при разработването им, но внасят екологичност.

Именно устойчивост и екосъобразност е втъкана в клиновете и бюстиетата от серията WILD OCEAN на Brille чрез ECONYL®.