Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Успя ли Кейлъб Дресел да преплува 50 метра за по-малко от 20 секунди? (ВИДЕО)

Снимка: Майк Луис

Шампионът и рекордьор Кейлъб Дресел, облечен в непозволeния костюм Fastskin 2008 LZR Racer на Speedo, не успя да пробие 20-секундната бариера на 50 метра. В атрактивно събитие, организирано от Speedo по повод 20-годишнината на серията Fastskin по-рано тази седмица, той преплува дистанцията за 20.40 секунди. Дресел е най-бързият плувец на света. Миналия месец, облечен в бански с най-актуалната технология на Speedo, той постави рекорд от 20.16 секунди на 50 метра свободен стил при участието си в Международната лига по плуване в Будапеща. 

За 20-годишнината на Fastskin Speedo предизвика най-бързия мъж във водата да преплува 50 метра за по-малко от 20 секунди в басайн в аквацентър в Ла Мирада, Калифорния. Брандът даде не шампиона да облече костюма 2008 LZR Racer, станал известен на Олимпиадата в Пекин, след което бе забранен.

Попитан след събитието как се е чувствал в костюма, Дресел отвърна, че е трябвало да промени няколко неща, като позицията на тялото, но се е чувствал много добре. „Нищо не е гарантирано и банският не прави плувеца, плувецът прави банския“, допълни той. 

По повод предизвикателството звездата даде да се разбере, че е положил всички усилия и не би променил нищо. „Бих го направил отново. Не става въпрос за това да сте колкото можете бързи през цялото време, а за това да се учите от спорта. Това е най-важното, което ще ми остане от днешния ден“, каза Дресел. 

Говорейки за събитието, бранд директорът на Speedo Роб Хикинг отбеляза, че когато за първи път им е хрумнала идеята за това предизвикателство, им е било ясно, че би било наистина трудно да се падне под прага от 20 секунди и до този момент никой не е успял. "Но искахме да видим колко бърз може да бъде човек във водата, когато е неограничен. В ДНК-то на нашия бранд е да поемаме рискове и да видим колко далеч можем да стигнем в спорта“, каза той. 

Speedo са подготвили кратка лента за участието на Дресел в предизвикателството:

Подчертавайки, че за събитието са имали чудесен партньор в лицето на Дресел, Хикинг изтъкна, че макар и 20-секнудният праг да остава, то Кейлъб все още е най-бързият плувец в света и Speedo нямат търпение да видят какво ще постигне той през 2021-ва и след това. 

Сега Дресел и Speedo фокусират усилията си към Олимпиадата в Токио. Когато влезе в басейна на Игрите в японската столица той ще е облечен в последния костюм от серията Fastskin. 

След появата на костюмите Pure Valor и Pure Intent на Speedo през 2019 година, 65% от рекордите са поставени от плувци, облечени в тях, включително постиженията на Дресел на Международната лига по плуване в Будапеща.