Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Ресторативни движения с Ваня Висарионова

В днешно време много хора прекарват ежедневието си предимно седнали. Телата се приспособяват към това седене, мускулите се адаптират към позицията и това води до изкривявания. Изкривяването носи със себе си много дискомфорт:

1. Не изглежда добре.
2. Води до непрекъснати болки в гърба и/или други части на тялото.
3. Води до неправилна употреба на костите, което предизивиква излишни травми и дори понякога налага смяна на определена става.
4. Води до излишно и неправилно притискане на органите, което им пречи да функционират оптимално.
5. Чувствате се по-уморени.

За да се предпазите от всичко това и за да се чувствате по-жизнени, много подходящи са ресторативните движения.
Какво представляват ресторативните движения? Ако трябва да се обясни с едно изречение, това е цялостна система за възстановяване на естествената стойка на тялото. Възстановяването на стойката се случва благодарение на няколко неща.

1. Корективни упражнения;
2. Осъзнатост за това колко и как се движим;
3. Промяна на ежедневни навици.
В тази статия ви представяме поредицата "Ресторативно движение" с Ваня Висарионова, представена от WnessTV и SPORT DEPOT.

Епизод 1

В епизода "Здрав гръб" Ваня ще ни покаже няколко много ефективни и практични упражнения за облекчаване на болките и схващанията в гърба. Ще ви бъдат необходими само една постелка и една фитнес топка.

Епизод 2

В епизода "Здрави колене" Ваня ще ни покаже няколко много щадящи и ефективни упражнения, които ще ни помогнат както да предотвратим болки в коленете, така и да засилим мускулите на дупето, плюс няколко стабилизиращи мускули на бедрата. Ще ви бъдат необходими само една постелка, тухличка за йога и една босу топка.

Епизод 3

В епизода "Динамичен офис" Ваня ще ни покаже няколко много ефективни и приятни упражнения, които може да правим, докато седим на стола в офиса. Ще ни покаже също така кои са правилните позиции за седене и как да заставаме в най-оптимална позиция. Ще ви бъде необходима само една въздушна масажираща подложка, която позволява леко да повдигнете бедрата, за да може гръбначният стълб от самосебе си да застане в неутрална позиция.

Епизод 4

В епизода "Здрав кръст" Ваня ще ни покаже няколко много полезни и ефективни упражнения при болки в кръста - нещо, от което все повече хора страдат в своето ежедневие. Ще ви бъдат необходими само една постелка, една тухличка и масажни топки.

Епизод 5

В епизода "Здраво тяло" Ваня ще ни покаже комплекс от упражнения, които може да правим всеки ден, за да се чувстваме здрави и енергични, и да нямаме неприятни болки и схващания на гърба, кръста или врата. Ще ви бъдат необходими само една постелка и една тухличка.

Ресторативните движения са подходящи за всеки един човек. Особено, ако:

• работите в офис;
• седите повече от 8 часа на ден на стол;
• боли ви гърба;
• боли ви главата;
• имате болки в коляното, но не знаете защо;
• имате паднали сводове;
• изгърбени сте;
• имате диастаза;
• имате пролапс на тазовото дъно;
• не обичате да ходите на кросфит;
• обичате да усещате тялото си;
• искате да остареете пълноценно.

С редовното практикуване на ресторативните движения, ще се радвате на по-пълноценен начин на живот и ще изпълнявате с лекота ежедневните си дейности. Ще сте по-здрави и енергични.

Вижте уредите, които са ви необходими за ресторативните движения: