Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Екипирайте се подходящо за моментите на открито!

Ценим моментите на открито, но за да им се насладим напълно, е важно да сме добре подготвени – да се съобразим с маршрута, прогнозата за времето, да се екипираме подходящо.

Облекло и обувки

Якета

Бъдете подготвени за капризите на времето. Перфектното за тази цел яке е от технологична материя - водоустойчива, ветроустойчива и паропропусклива/дишаща, за да ви е комфортно. Добре е също така якето да е леко и компактно, за да може да го приберете, ако в даден момент стане излишно.

Панталоните е добре да са от еластични материи, да съчетават технологии за защита от времето и дизайн за вашето удобство, Правилото за обличане на слоеве е признато за принцип при облеклото за излети и разходки сред природата, а как ще ги комбинирате, зависи от климатичните условия и вашите усещания, така че бъдете подготвени и помнете, че е важно те да ви дават необходимия комфорт. 

Обувки

Планирането на продължителна разходка ни отвежда до удобните обувки. Подходящите модели освен комфорт, ще намалят и риска от травми. При динамичното време обувките трябва да са водоустойчиви и да осигуряват необходимото сцепление на различни терени в сухо и влажно време.

Екипировка

Раници

Раницата е вашият верен спътник в приключенията. В нея трябва да поберете всичко, което ви е необходимо, за да се насладите максимално на деня на открито. Раницата трябва да е здрава, лека, но достатъчно обемна и комфортна за носене – с колан на кръста, както и дизайн и технологии на панела на гръба и презрамките, които да ви дават удобство и да позволяват необходимата вентилация.

Бутилки и термоси

Погрижете се да сте хидратирани по време на разходката, така че бутилката с вода е неизменна част от багажа. Можете да вземете и гореща или студена напитка -изберете според времето. За да запазите температурата ѝ по-дълго време, съхранете я в термос или подходяща бутилка.

Туристически щеки

Туристическите щеки могат да ви помогнат да поддържате темпото на разходката, както и баланса на неравни и хлъзгави терени, да намалите натоварването и умората на краката, в това число натоварването върху ставите и коленете особено при спускане.

И още...

Аксесоари

Екипирани от глава до пети. Шапката няма да ви тежи особено в багажа, но в слънчевото време определено ще ви е от полза. А за комфорта на краката при дългата разходка важни са и чорапите, които да стоят на място с комфортен маншет, да имат зони за вентилация, за да сте свежи и да ви е удобно.

Екипирайте се подходящо за моментите на открито и им се насладете!