Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Бягай за океаните с adidas: Включи се в инициативата RUN FOR THE OCEANS!

ADIDAS ДАВА НАЧАЛО НА СЛЕДВАЩАТА ФАЗА В БОРБАТА СРЕЩУ ЗАМЪРСЯВАНЕТО НА ОКЕАНИТЕ С ПЛАСТМАСА С ОЩЕ ПОВЕЧЕ АНГАЖИМЕНТ КЪМ ПРОГРАМАТА PARLEY OCEAN SCHOOL

• adidas и Parley направиха съвместна инвестиция от 1 милион долара за Run For The Oceans през 2018 година, в подкрепа на програмата Parley Ocean School, която даде достъп до образование и повече възможности за развитие на 100 000 младежи, живеещи в засегнатите крайбрежни региони

• Записванията на млади активисти в дигиталната платформа на Parley започва на Световния ден на океаните (8-ми юни), за да даде повече гласност на програмата Parley Ocean School

• За да развие платформата и да повиши броя на хората, осъзнаващи проблема, adidas иска да обедини още повече бегачи в сравнение с миналата година, които да завържат маратонките си и да „бягат за океаните“ (Run For The Oceans).

• За всеки избяган километър между 8-ми и 16-ти юни adidas ще дари 1 долар за Parley Ocean Schools, като целта е тази година дарението да достигне 1.5 милиона долара

Херцогенаух, 28 май 2019 – Днес, adidas Running споделя повече информация за въздействието от събраните 1 милион долара от глобалното движение Run For The Oceans през 2018 година и обявява, че инициативата ще се завърне в Световния ден на океаните 8-ми юни с по-голяма цел – да дари 1.5 милион долара, които да инвестира в образованието на бъдещото поколение, свързано с опазването на океаните от замърсяването с пластмаса.

През 2018 година adidas даде старт на глобалното движение Run For The Oceans, което обедини почти един милион бегачи от целия свят и сърба 1 милион долара за дългогодишния си партньор Parley. Към днешна дата средствата са помогнали директно на образованието на 100 000 младежи и техните семейства, които живеят в крайбрежни региони, силно засегнати от замърсяването с пластмаса, като част от програмата Parley Ocean School. Като част от партньорството бяха създадени и пет милиона чифта спортни обувки от рециклирана пластмаса от океаните.

През 2019 година adidas иска да ускори още повече промяната. През тази година компанията ще произведе 11 милиона чифта обувки, като използва рециклираната пластмаса от океаните. Тази година глобалното движение ще обедини и още повече бегачи, за да достигне целта от 1.5 милиона долара дарение. За всеки километър, избяган, между 8-ми и 16-ти май adidas ще дари 1 долар на програмите на Parley Ocean School, като всеки долар ще бъде насочен към следващата фаза на развитие и старт на платформата за млади активисти на Parley.

С основната цел да привлече още повече млади хора и да провокира дълготрайна промяна в поведението на хората, платформата ще разполага с дигитална програма, която ще даде достъп на учениците до умения, различни инструменти и знания, нужни за опазването на океаните. Тя също ще бъде и дигиталното пространство, където активистите ще могат да се събират, обменят идеи и да имат достъп до събития и комуникация с ментори.

Записванията за платформата на Parley започват на 8-ми юни – Световният ден на океаните, за да могат програмите на Parley Ocean Shool да достигнат глобален мащаб. Чрез партньорството си adidas и Parley успяват да възпрепятстват огромно количество пластмаса до достигне до океаните и по този начин помага на общностите в крайбрежните региони, като използва Ocean Plastic® в спортното си облекло. Като част от Run For The Oceans adidas представя и Alphabounce+ Parley и нова колекция продукти, като амбициозно се цели до 2024 година да използва единствено рециклиран полиестер за всичките си продукти.

Mоже да се включите към предизвикателството Run For The Oceans, навсякъде по света. Единственото, което трябва да направите е да изтеглите приложението Runtastic. За всеки пробяган километър, между 8-ми и 16-ти юни, adidas ще дари 1 долар на Parley Ocean School. Така че, включвайте Runtastic, намерете предизвикателството Run For The Oceans в Progress и се включете смело в деижението. Всеки километър е от значение!

RUN FOR THE OCEANS се завръща на 8-ми юни в София.

До 2025 година океаните ще бъдат замърсени с между 100 и 250 милиона тона пластмаса. Затова глобалното движение RUN FOR THE OCEANS, което миналата година събра над 1 милион долара за програмите на Parley Ocean School, отново е тук. През юни тази година имаме още една възможност да променим животи и да образоваме следващото поколение, което да се пребори със замърсяването на океаните. На 8, 13 и 15-ти юни отново можем да провокираме позитивната промяна и чрез спорта да помогнем за опазването на океаните.

Всеки пробяган километър е равен на 1 долар в полза на Parley Ocean School. Всяка стъпка се брои!

Ела да бягаме заедно в София ☞

Къде?
Стадион "Васил Левски" пред зала Fit City.

Кога?
8-ми юни от 10:00, 13-ти юни от 18:00 и 15-ти юни от 10:00.