Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Александър Спасов и Маринела Цекова са първи в петото издание на „Поморие рън“

Петото издание на морското състезание по бягане „Поморие рън“ се проведе на 13 май по уникалното трасе между Поморийското езеро и Черно море, което тази година беше се дължина 10.4 км.

Александър Спасов (Ихтиман) единствен „превзе“ трасето под 40 минути с 39:49 и записа втора победа във веригата RUN BULGARIA за 2023-а година. 

Подгласници на Спасов бяха братята Илия и Атанас Куцарови, които завършиха с едно и също време 40:51 минути, но със сантиметри напред беше по-опитният Илия – бивш шампион на маратон на България.

Маринела Цекова (Златен шпайк) нямаше конкуренция при жените и с 52:06 минути. Почетната тройка допълниха Анна Христова (Атлет – Мездра) с 58:26 минути и Светослава Спасова (Тангра – Варна) с 62:26 минути. Традиционно състезанието имаше и къса дистанция на 2023 м, която спечели Кристиян Вражев (Поморие) при момчетата и Стефани Тръкалянова (Несебър) при момичетата. Наградите връчи заместник-кметът на община Поморие Янчо Илиев, който се включи в бягането на 2023 м.

Благодарениe на Биофар и Стинг фарма бегачите получиха част от възстановяването на финала, а Нестле за Живей Активно и минерална вода „Банкя“ също бяха сред партньорите на проявата.

Ден преди състезанието – на 12 май, екип на Българска федерация лека атлетика, атлетически клуб „Атлет 2004 – Поморие“, RUN BULGARIA и община Поморие проведоха занимание по Детска атлетика в СУ „Иван Вазов“. 

Регистрирай се за следващото състезание от веригата на 24 май (сряда) в софийското село Бистрица. 

Можеш да изпробваш ентусиазма си в планинското бягане по трасе от 11.6 км или да се включиш в планинско бягане за деца и начинаещи – 2 км. Използвай специалния промокод на SPORT DEPOT - runsd50, и вземи 50% отстъпка за участие във всяко от бяганията от веригата RUN BULGARIA 2023.